Բարև պանրի սիրահարներ: Պատահե՞լ է, որ ծուլանաս ճաշ պատրաստել կամ զբաղված աշխատանքային օրվանից տուն վերադառնաս այնքան քաղցած, որ ուտելու մասին առաջին ու միակ բանը մտածելու մասին Հաց ու Պանիրն է – Հաց ու Պանիր։ Ապա այս հոդվածը ձեզ համար է: Պանրի սիրահարների ազգային օրվա այս օրը մենք ձեր ընտրության համար կազմել ենք հայկական պանրի լավագույն տեսակների ընտրանի, ինչպես նաև դրանք համադրել ենք հայկական լավագույն պանիր արտադրողների հետ: Թեյ դրեք և սկսենք խնջույքը:
Բույս սիրողներ, սա Ձեզ համար է։ Մենք այն անվանում ենք հայկական «Ռոքֆորդ», քանի որ այս պանրի հնեցումը կարող է տևել մինչև 6 ամիս։ Այն հիմնականում պատրաստվում է Զանգեզուրի և Արցախի շրջանների այծի կաթից։ Մի քանի հայկական խոտաբույսերի հետ խառնված, որով հարուստ են մեր հողերը։
Մմմմ, իմ սիրելին, երբ տատիկը պատրաստում էր Չեչիլը և փայտից կախված էր, որ չորացնում էր զարմիկները և ես գաղտագողի մտնում էինք սենյակ՝ թաց ու տաք ուտելու:
Շատ ժամանակ հայերը այծի կամ ոչխարի պանիրից պատրաստում են թել պանիր։ Այն իր մեջ ավելի շատ ճարպ է պարունակում և ձգվող պանիրը դարձնում է կաթնագույն։ Չեչիլ պանրի արտադրությունը յուրահատուկ է. Պանրի կաթնաշոռը քամում են կաթի մեջ, այնուհետև տաքացնում։ Այնուհետև դրանք չորացնում են և ոլորում հյուսած ձևի։
Դուք կարող եք արդեն կռահել, թե որտեղ է պատրաստվում այս պանիրը: Հայաստանի Լոռու մարզը հարուստ է պտղաբեր խոտերով և խոտաբույսերով և հիանալի լանդշաֆտ է կովերի համար՝ կերակրելու և իրենց կաթը տարբեր վիտամիններով ստանալու համար: Լոռու մարզը պանրի արտադրության մեջ հայտնի է եղել դեռ խորհրդային տարիներից։
Լոռու մարզը հայտնի է նաև իր «Չանախ» տեսակի պանիրով։ Միևնույն ժամանակ, լինելով կծու և աղի, Չանախ պանիրն ունի հայ պանրի սիրահարների իր ընտրանին: Լոռի պանրի հյուսվածքն ավելի ամուր է, եթե այն համեմատենք Չանախ պանրի հետ։
Հենց Լոռու մարզն է արտադրում նաև դեղին և շվեյցարական պանիր։
Եղեգնաձորի Պանիր ունի հատուկ պատրաստման մեթոդ։ Այս տեսակի պանիրը հասունանում և պահվում է առանձին կավե ամանների մեջ, որոնք թաղվում են լեռներում կես տարի: Եվ իհարկե, այն լայնորեն պատրաստվում է Եղեգնաձորի տարածաշրջանում։
Մենք դեռ ինչ-որ ախորժակ բացե՞լ ենք ձեզ համար։ Տեղեկացրեք մեզ, թե որն է ձեր ամենասիրած հայկական պանիրը:
Հետաքրքրված է Հայաստանում և արտերկրում հայկական պանրի արտադրության լայն տեսականիով։ Դիտեք հայկական պանրի թոփ արտադրողներինորոնք առանձնացվել են I-AM.AM թիմի կողմից հատուկ Ձեզ համար։
I-AM.AM was founded with the ultimate goal to support the economic growth of Armenia. By connecting Armenian Owned Businesses globally, creating a centralized hub of everything Armenian and implementing numerous projects that will boost the economy of the outer regions of Armenia, I-AM.AM community is creating a self-sufficient economy throughout the country.
Copyright 2024 © Proudly created by BeDGital.com, All Rights Reserved.
Congratulation!